Zapečená zelenina

 

Zapečená zelenina


je vhodným jídlem které nám může dodat hodně energie a dostatečně nás nasytit a také se obohatit novými chutěmi. V tomto receptu jsem zvolil k zelenině další ingredience a koření tak, aby jídlo bylo lehce zahřívající a doplňující qi.


Rád bych vám dnes nabídl recept, který se skládá z obvyklých ingrediencí a výsledkem je velmi chutné a vydatné jídlo.

 

4 velké brambory nakrájíme asi na centimetrové plátky. Plech na který je budeme pokládat pokapeme olejem. Poté pokapeme olejem i brambory, přidáme drcený kmín a trochu soli a dáme to péct do vyhřáté trouby. Pečeme tak dlouho až jsou napovrchu lehce křupavé.


V průběhu pečení připravíme další část.

 

5 stroučků česneku - nahrubo nakrájených, lehce restujeme na pánvi, na oleji s bazalkou a sušenými rajčaty. Pak přidáme 0,5 kg brokolice - růžičky a nakrájené stonky. 1 středně velkou žlutou cibuli. To vše přidáme k orestovanému česneku se sušenými rajčaty a celé to necháme 10 min. po pokličkou podusit.


V přůběhu toho připravujeme další část.

 

4 vejce, 2 lžíce smetany, 1dcl.mléka, 50g strouhaného sýra, lžičku kurkumy, sůl, trochu mletého čtyř barevného pepře. Celé to lehce ušleháme a přidáme za stálého šlehání 2 lžíce celozrné špaldovy mouky.

 

Na závěr :

Podušenou brokolici se všemi ingrediencemi promícháme s pečenými brambory a vše zarovnáme na plech. Celé to rovnoměrně přelijeme zálivkou s vajíčky a dáme na 5 min. zapéct do vyhřáté trouby.

 

Výsledkem je velmi vydatné jídlo, výborné chuti.

 

Přeji vám dobrou chuť

Roman