Výživná a chuťově výborná snídaně + varianta s pudingem

VÝBORNÁ SNÍDANĚ


Dáme vařit rýži se seminkami quinea. V tomto případě byla rýže vařená s bílou a červenou quineou. Rýže i semínka se vaří přebližně stejně dlouho asi 15-20 minut. Pokud tuto snídani budete vařit v ročním období zimy, doporučuji dát si do hmoždíře vrchovatou lžičku černého sezamu , trochu podrtit a přidat do vaření řýže. Rýže tím nabere tmavší barvu a celá snídaně se více posunuje k vyživení ledvin. V době když se vaří rýže s quineou, tak je čas na připravu dušeného ovoce.


V tomto případě se jednalo o oloupané jablka a hrušky. Proč oloupané? Je to lépe stravitelné a při případné prázdnotě qi sleziny nebo jiného vyčerpání sleziny a trávení obecně, je takto upravené ovoce zase o něco stravitelnější. Oloupané ovoce podélně na plátky nakrájené jsem s trochou vody a s 8 datlemi dal do pánve. Přidal jsem hřebíček pro jeho krásnou vůni a pro antibakteriální účinky. Trochu mleté skořice pro zahřátí, slunečnicová a dyňová semínka pro větší výživu a vše jsem na 2 minuty zlehka podusil a nechal dojít v páře.


V podstatě se všechno udělá ve stejný čas. Když si vše naservírujeme na talíř doporučuji celé to zlehka zakapat nějakým za studena lisovaným olejem. Takový ostružinový olej který je bohatý na vit.c. a podporuje činnost jater čímž výborně působí svými esencemi na kvalitu zraku, nebo vanilkový olej s jeho povzbuzujícími účinky na celý organismus a především na nervovou soustavu nebo višňový olej se skvostnou vůní višní a bohatostí jódu jsou vynikajícími způsoby jak celou snídani vyzdvihnout do kategorie umění pěstování zdraví.


Když takovou snídaní jíte, jste každý soustem fascinování příjemnými vůněmi a chutěmi.

 

 


 

 

Lze zvolit i variantu, kteá je o něco výživnější a chťově zase trochu jiná. Ingredience jsou stejné, jen na závěr to celé zalijeme pudingem. Pčíparava pudingu je tradiční. Použil jsem mléko s manikový puding. Dal jsem ho do mléka o polovinu méně než je v návodu a do v závěru kdy jsem míchal pudink, tak jsem přidal kuzu. Jen pro informaci. Kuzu , asi tak vrchovatou polévkovou lžící jsem dal do malého hrničku a přidal trochu studené vody. Celé jsem to promíchal a sytě bílou tekutinu jsme nalil do ještě vařeného pudingu. To způsobí, že se to celé hned podstatněji začně zahušťovat. Je proto potřeba stále míchat. Po chvilce varu 20 s je puding připravený k použití. Celá snídaně takto dostane tradičnější chutě a puding to celé zjemní.

 

 

 

Přeji dobrou chuť

Roman