Těstoviny se špenátem a lososem

DOBRÝ DEN

 

Tentokrát si vám dovolím nabídnout jídlo s masem. V tomto případě s lososem. Setkávám se s lidmi, kteří upřednostňují jídlo bezmasé, nicméně občas mají chuť na rybu.

Z pohledu dietetiky tradiční čínské medicíny je rybí maso v zimním období velmi prospěčným obohacením jídelníčku. Způsob přípravy tohoto jídla je velmi jednoduchý jak na přípravu, tak pro trávení.

V průběhu zimních měsíců a to i v případě, že není ta pravá zima, může přijít období kdy vnímáme celkové oslabení případně i s pocity chladu. Někdy i potíže se zažíváním. Ryba lehce poduˇšená na vodě. Kurkuma, která prohřívá, celozrnné těstoviny, kuzu, česnek, špenát, jsou kombinací potravin , které mohou organismus vyživit a zahřát.


 

1 filet lososa - 350g

250g celozrnných nebo obyčejných těstovin.

300g špenátu

1 cibule

4 stroučky česneku

 

Filet pouze na vodě podusíme . Přibližně 10 min.

Jemně nakrájenou cibuli s nahrubo nakrájeným česnekem lehce orestujeme na ghi. Přidáme listový špenát a 5 minut podisíme pod pokličkou. Současně vaříme těstoviny s trochou kurkumy.

Když je špenát měkký přidáme trochu mléka nebo smetany a zahustíme kuzu. Kuzu , přibližně polévkovou lžíci rozpustíme ve troše studené vody. To poté nalijeme do ještě vroucího špenátu a stále mícháme.


Rybu opatrně rozdrobíme na kousky a smícháme s těstovinami a poté přimícháme špenát. Celé to jemně posolíme nebo použijem na dochucení ume ocet případně i trochu pepře.

 

Přeji dobrou chuť

 

Roman