Sušená rajčata se zeleninou v palačince

DOBRÝ DEN

 

Pochutnávání si na jídle s intenzivními kombinacemi chutí a současně s lahodnou jemností je něčím co nasytí naše tělo i duši.

Proto si vám dneska dovolím nabídnout

 

 

SUŠENÁ RAJČATA S POLNÍČKEM, ČERVENOU PAPRIKOU A KOZÍM SÝREM A TO VŠE ZABALENÉ DO PALAČINKY

 

 

Pro naplnění 4 palačinek budete potřebovat 125g salátu polniček, 1 papriku kapii, 50g sušených rajčat, špetku kurkumy nebo garan masaly a 4 lžíce mléka, 10dkg tvrdého sýru.

Na ghi lehce orestujete na jemno nakrájená sušená rajčata. Jen tak, aby lehce zavoněly a k tomu přidáme na kostičky nakrájenou kapii. Po max.1 min. restování přisypeme polníček a max.2 min. při lehkém promíchávání necháme změknout. Když je polníček vláčný přidáme 4 lžíce mléka a špetku kurkumy nebo garam masaly. Ještě teplou směs pokládáme na palačinku a přidáme strouhaný sýr. Zabalíme a chvilku necháme, aby se všechny chutě a vůně uvnitř palačinky rozvinuly. Zbylou šťávou palačinky polijeme.


V průběhu celého roku je vhodné dodávat tělu listovou zeleninu. Je velkým zdrojem mnoha důležitých látek pro náš organismus a z pohledu tradiční čínské medicíny je listová zelenina prospešná pro naší psychiku. Sušená rajčata svojí zkoncentrovanou chutí stimulují naše trávení a vylučování odpadních látek z těla. Kapie je zařazována do potravin povzbuzující činnost sleziny. Všechno dohromady lehce připravené na ghi a zahřáte podporuje slezinu, žaludek a játra, žlučník. Přirozená slanost kvalitního sýru a sušených rajčat zaručuje, že není potřeba toto jídlo solit. Kurkuma nebo garan masala obvzlášť v zimním období organismus prohřejí.


Toto jídlo je taková meditace pro naše smysly

 

Přeji vám dobrou chuť

Roman