Rýže se zeleninou, qio semínkem a tofu

 

RÝŽE SE SELENINOU A TOFU


Tento recept sem dávám velmi rád, protože si myslím, že se jedná o velmi výživné jídlo a zároveň časově nenáročné a chuťově výborné.

 

Základem je rýže, kterou jsem vařil současně se slunešničovým semínkem a s trochou černé quinei. V závěru jsem do rýže přidal qio semínko a nechal jsem to celé na 10 min. zabalené v dece.

 

Během této doby jsem nakrájel zeleninu. Fantazii se meze nekladou. Na co právě máte chuť. Najemno jsme nakrájel mrkev, petržel, pariky a jedno rajče. Celé jsme to chvilku podusil tak, aby zelenina byla lehce křupavá a v závěru jsme přidal naturál tofu a chvilku nechal celé prohřát. Myslím, že by nebylo na škodu přidat trochu kurkumy. Vyvážilo by to chladivost tofu. Já jsem pro lepší stravitelnost přidal kadeřavou petržel. Na dochucení, protože jsem nepoužil sůl ani do rýže, jsem na zeleninu přidal asi polévkovou lžíci ume octu. Použitím ume octu se celé jídlo obvykle lehce posune do slanější a lehce kyselejší chutě a dá rozvinout i dalším chutím, které by bez použití ume octu mohly zůstat skryty našemu vnímání.

Jídlo má svěží a velmi výživnou chuť. Je výborné a celkové vyživení. Především sleziny a žaludku. Nelze opomenout, že využitím těchto ingredienci bude mít i velký vliv na podporu a uvolnění qi jater. Poutnávejte si...

 

 

 

Přeji vám dobrou chuť

Roman