Polévka s fazolí adzuki a hlívou ústřičnou

POLÉVKA S FAZOLÍ ADZUKI A HLÍVOU ÚSTŘIČNOU


Jedná se o polévka, která dodáva čistou energii ledvinám a slezině. Použité ingredience jsou sladěny tak, aby podpořily obranyschopnost organismu a upevnily základ. Samy porozumíte až budete číst následující řádky.

 

Den předem jsem namočil fazole adzuki. Malé červené fazolky vyživující qi ledvin. Stejně tak jsem namočil slzovku. Jendná je o odrudu kroupů jež výborně působí na podporu na podporu sleziny a na její transformační vlastnosti. Druhý den jsem dal zmíněné obylniny vařit se semínkem quinea. Tentokrát jsem vybral její nejvýživnější variantu, která je černé barvy. Právě tato odruda někdy vyžaduje delší vaření, což mi v tomto případě vyhovovalo. Neodpustil jsem si přidat trochu drceného černého sezamu. To jsem nechal zlehka vařit přibližně jednu hodinu.


Běhěm této doby jsem si nakrájel dvě velké cibule a na ghi jí lehce podusil do měkka. Na ní jsem přidal poměrně velké množství na jemné plátky nakrájené hlívy ústřičné a vše posypal celým kmínek a nechal 20 jemně dusit pod pokličkou. Na posledních 10 min.jsem přidal na tenká kolečka nakrájený petržel, celer a jeden celý velký porek. Poté jsem všechno takto podušené přisypal k už uvařeným obilninám a se špetkou kurkumy a trochou červené himalájské soli jsem nechal asi 15 min. dojít v teple. Už né ve varu. Cílem tohoto odležení bylo propojení všech chutí a vůní v jeden celek. Na závěr je velmi dobré bohatě posypat kadeřavou petrželkou.


Intenzivní chutě takové polévky vyvolávají až opojné stavy. U takového jídla si člověk uvědomí co to znamená pěstovat zdraví...


 

Přeji dobrou chuť

Roman