Pomazánky jsou známy jako velmi kvalitní zdroj pro vyživení organismu.
Je to hlavně tím, že lze do jednoho jídla zkombinovat několik ingrediencí které svou výživou hodnotou a chutí vytvoří celek lahodící našemu zdraví i našim chutím.
JARNÍ TVAROHOVÁ POMAZÁNKA
Základem, jak již z názvu vyplývá je tvaroh. Tentokrát jsem použil Jihočeský tučný tvaroh (červený ve vaničce) do kterého jsem nastrouhal asi 3 cm silný kousek křenu. Jednu malou nastrouhanou mrkev, medvědí česnek, listy jarní pampelišky a na jemno nakrájenou červenou papriku-kapii. Na ochucení trochu mletého pepře a sůl. Chcete li s přicházejícím jarem dosáhnout ještě příznivějšího vlivu na svá játra, můžete sůl nahradit 1-2 lžícemi ume octu. Dále můžete přidat pražené lněné semínko nebo bílý sezam.
Kombinace lehce nahořklých listů pampelišky, nasládlé chutě mrkve,kapie a s lehce štiplavou příchutí křenu, typickou příchutí medvědího česneku dodává pomazánce velmi příjemnou a osvěžující chuť. Přítomnost zelených listů pampelišky a medvědího česneku je výborný způsob jak můžeme podporovat činnost jater a celého organismu po zimním období. Křen, jak je známo, hýbe se stagnacemi a podporuje aktivaci celého organismu a to jak na fyzické, tak i duševní úrovni.
Přeji vám dobrou chuť
Arbor