Hlíva ústřičná s těstovinami, polníčkem a kadeřavou petrželí

DOBRÝ DEN

Hlíva ústřičná má velmi pozitivní vliv na naše zdraví. Působí na spousty neduhů a stavu vyčerpání. Proto je vhodné čas od času a ještě lépe častěji zařazovat do našeho jídelníčku. Proto i dnešní recept je s hlívou ústřičnou.

 

 

HLÍVA ÚSTŘIČNÁ S TĚSTOVINAMI, POLNÍČKEM, KADEŘAVOU PETRŽELÍ A KOZÍM SÝREM

 

 

Těstoviny uvaříte s trochou kurkumy. Já jsem použil farfalle. Během doby kdy se těstoviny vaří, si na jemno nakrájíte jednu velkou žlutou cibuli a na ghi ji lehce orestujete. Na nudličky nakrájenou hlívu nasypeme k cibuli. Nebojte se hlívy udělat víc. Její objem se při i při krátkém vaření podstatně zmenší. Přidáme trochu vroucí vody a kmínu a z jemna pod pokličkou podusíme.


Polníček se u nás často prodává v takových vaničkách 125g. Na první pohled může vypadat, že je toho hodně, ale po spaření se jeho objem zmenší přibližně na třetinu. Proto jsem použil celé balení a k tomu jsem přidal dvě hrstě kadeřavé petrržele. Bez stonků. Vše jsem vložil do plastového sýta a přelil vroucí vodou. Takto spařený polníček s kadeřavou petrželí přidáme k již do měkka podušené hlívě a dále to nedusíme. Pouze to smícháme. Když jsou uvařené testoviny, zcedíme je a smícháme se směsí polníčku, kadeřavé petržele a hlívy ústřičné. Důkladně vše promícháme, tak aby se nám těstoviny nepolámaly a ochutíme podle vlastní chuti připadně přidáme trochu za studena lisovaného oleje. Na záver to celé posypeme strouhaným kozím sýrem.


 

Přeji vám dobrou chuť

Roman