CIZRNOVÁ POMAZÁNKA

 

Cizrna má nezastupitelné místo v jídelníčku vegetariánů , sportovců a lidí kteří potřebují celkově posílit organismus. Dovoluji si vám nabídnout recept na výbornou cizrnovou pomazánku.

 

Namočíme 250g cizrny- nejlépe na 24 hodin

Poté jí uvaříme v tlakovém hrnci s 10 kuličkami nového koření a 2 bobkovými listy a 2x2 cm mořské řasy combu (poté cizrna nezpůsobuje nadýmání), 1-2 větší cibule a 3 stroučky česneku. Vaříme přibližně 1 hodinu - bez soli.

Po uvaření slijeme vodu, vyjmeme nové koření a bobkový list. Přidáme 2 pol. lžíce sezamového oleje (je možné i více), osolíme, přídáme nakrájenou petrželovou nať nebo medvědí česněk a vše do jemna rozmixujeme.

 

 

Při podávání můžeme posypat praženým sezamem nebo lněným semínkem.


 

Přeji vám dobrou chuť

Arbor